Rietdekker Schinkel
Rieten dakWaarom riet als dakbedekking
Riet heeft een isolerende werking voor zowel geluid als temperatuur. (De rietstengels zijn namelijk holle pijpjes met hierin lucht). 's Zomers blijft het vrij koel en 's winters blijft de warmte onder het dak. Het riet op een dak staat heel natuurlijk en een dergelijk natuur product wordt zeer gewaardeerd. Bovendien is een rieten dak een lust voor het oog.

Een rieten dak ventileert heel sterk, de damp van vee en de hooiopslag kan gemakkelijk verdwijnen. Het regenwater kan echter nergens doorkomen.

Levensduur
De levensduur van een rieten dak is van veel factoren afhankelijk. De helling speelt een grote rol; Staat uw dak in een helling van 40 graden of lager, dan zal dit tot een verkorte levensduur leiden. Dit komt omdat uw rieten dak langer nat /vochtig blijft en dus sneller zal vergaan. Met andere woorden, hoe steiler uw dak hoe langer het dak mee zal gaan.

Bomen rond uw huis zet aan tot een versnelde mosvorming. Dit vraagt weer meer onderhoud, doet u dit niet dan zal uw dak ook minder lang mee gaan.Naar boven...Naar homepage...